Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam posuere varius magna, ut accumsan quam pretium vel. Duis ornare felis

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
(+44) 871.075.0336
ouroffice@cortex.com

Muziekschatten: genomineerd!

Met het project Muziekschatten is een deel van het bladmuziekarchief van de voormalige Muziekbibliotheek van de Omroep in Hilversum gedigitaliseerd en zo ontsloten voor het grote publiek. Office Extensions verzorgt de cloud-opslag van het archief. Het project Muziekschatten is genomineerd voor een mooie prijs!

Digital Preservation Award 2018

Het project sleepte een welverdiende nominatie in de wacht voor de “Digital Preservation Award 2018” in de categorie “Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third sector”. Deze prijs wordt ondersteund door het Open Data Institute. De uitreiking hiervoor vindt plaats op de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid op 29 november 2018. Heel spannend!

Een veilige cloud-omgeving als vertrekpunt

“De Stichting Omroep Muziek (SOM) beheert het complete bladmuziekarchief van de voormalige Muziekbibliotheek van de Omroep in Hilversum. De SOM heeft een mooie subsidie in de wacht gesleept om een deel van de collectie muziekstukken die voor de omroepensembles zijn gecomponeerd, te digitaliseren. Office Extensions heeft voor ons een online-omgeving ingericht waar we de gedigitaliseerde stukken veilig kunnen opslaan en van waaruit ze toegankelijk worden gemaakt voor de website. Het veilig kunnen opslaan van het archief in de cloud vormt de basis van dit project.”

– Marjon van Schendel, projectmanager Muziekschatten

Naar de cloud

Lees hier verder over deze mooie case! En wilt u weten wat wij voor uw archief kunnen betekenen? Drink een kopje koffie met Martin, hij vertelt je er graag alles over!