Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam posuere varius magna, ut accumsan quam pretium vel. Duis ornare felis

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
(+44) 871.075.0336
ouroffice@cortex.com

Ontmoet Carlo van Uden – Operationeel Manager

Carlo geeft sturing aan ‘zijn jongens’ van de servicedesk. Hij deelt kennis, is vraagbaak, corrigeert als nodig. Kortom, hij is rots in de branding.

Met militaire precisie op (escalatie)pad

Als beroepsmilitair gaf hij leiding aan de herstelploeg radiozenders en -ontvangers. Stressen in bunkers: er mag absoluut geen ruis op de lijn zitten, als de boel escaleert. Nu doet Carlo eigenlijk hetzelfde, maar dan in de wat minder explosieve Office Extensions-omgeving.

“Na mijn radio-tijd in het leger, werd ik verplaatst naar een telefooncentrale in Oegstgeest. Daar zat nooit ruis op de lijn. Niets voor mij, dus ik stapte over naar de ‘echte’ telefonie, Libertel, Vodafone, Ericsson. Ondertussen richtte buurman Lars een bedrijf op, Office Extensions. Tijdens een barbecue kwam tussen het flippen van de hamburgers telefonie ter sprake.”

Telefonie in de cloud stond toen nog in de kinderschoenen, Office Extensions ook. Of Carlo kon helpen? “Ik twijfelde nog, haha! Werken voor je buurman, je verzint het niet, maar het bevalt uitstekend,” lacht Carlo.

Chef de morale

Er werd een virtuele telefooncentrale in de cloud gecreëerd, kinderziektes verholpen, Office Extensions groeide en Carlo groeide mee. Waar hij eerst chef-telefonie was, is hij nu chef-operations. “Met meer mensen aan de bak, komt er meer behoefte aan iemand die de jongens aanstuurt, het moraal hoog houdt en beslissingen neemt als het complex wordt. Dat ben ik. De jongens weten inhoudelijk vaak meer dan ik, maar de zogenaamde ‘escalatiepaden’ zijn meer een kwestie van ervaring. Dus als ze er niet uitkomen, komen ze naar mij toe en dan breng ik de juiste mensen en actieplannen bij elkaar”, aldus Carlo.

Carlo is trots op zijn team: ze zijn kritisch naar elkaar, kunnen om elkaar lachen, kunnen samen stoom afblazen na een drukke dag. Er wordt niet gedrild op de werkvloer bij Office Extensions. En zoals Carlo het zegt: “De organisatie is zo plat als een dubbeltje.”

En de nieuwe ISO-certificaten? Carlo: “Vrijwel geen enkel ICT-bedrijf is zo goed gecertificeerd als wij. Heel kort gezegd: het is de ultieme garantie voor informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement. Ik ben dat traject jaren geleden gestart. Interne processen vastleggen, risico-analyses maken, protocollen opstellen. Goed voor onze klanten, maar ook voor onze ontwikkeling als ICT-ers. Helpt je strak blijven. Gaaf toch?”

Barbecueën doet Carlo nog steeds. Nu ook regelmatig met het hele kantoor. Zelfs in de winter. Ben jij er de volgende keer bij? Kijk even bij onze vacatures.