Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam posuere varius magna, ut accumsan quam pretium vel. Duis ornare felis

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
(+44) 871.075.0336
ouroffice@cortex.com

Ontmoet: Renske – Commerciële Binnendienst

Renske gamet, rijdt paard en heeft humor! Ze studeerde communicatie, werkte als bedrijfsleider bij een ruitersportzaak, rolde eigenlijk per toeval de telecomwereld in en stapte doelbewust over naar de ICT. En nee hoor, helemaal geen vreemde carrièreloop vindt Renske! En wij ook niet, want ze kon zo aan de slag bij ons!

 

Een amazone in de ICT

Renske heeft wat dan heet ‘affiniteit met techniek’, oftewel: “ik ben altijd benieuwd naar hoe iets werkt, niet bang voor wat jargon, gewoon nieuwsgierig. En ik game ook heel graag, Spiderman, Saint’s Row, The Legend of Zelda… Mijn katten heten ook Zelda en Link.”

Het was ook weer niet zo dat ze als klein meisje al in de IT wilde gaan werken… “Nee, klopt. Ik begon mijn carrière tussen de paarden, haha. Ik ben een echte amazone dus toen mijn ruitersportzaak een bedrijfsleider nodig had, was het een dream come true als 22 jarige.” Er kwam een eigen paard en daarna ook een eigen man en samen een eigen huis: “Ja toen moest ik aan de grote-mensen-baan, die vond ik bij een telecombedrijf als junior sales support. Hartstikke leuk was dat!”

 

Back to the source

In haar telecom-tijd maakte Renske de overstap mee van ouderwetse naar nieuwerwetse telefonie: “Steeds meer telecombedrijven gingen ook bellen in de cloud aanbieden, VOIP. Zij verkopen de verbindingen, maar besteden vaak een deel van de techniek uit. Office Extensions biedt natuurlijk ook VOIP aan en dat ligt eigenlijk meer voor de hand want zij zitten rechtstreeks bij de source, beheren en beheersen zelf de techniek. Heel interessant om hetzelfde product van de andere kant te bekijken!” Zo lag de stap naar de ICT, en Office Extensions in het bijzonder, dus hartstikke voor de hand.

“Ik houd van afwisseling, dus na zoveel jaar in verschillende functies binnen de telecom was het tijd voor een nieuwe branche, frisse energie.” En daarvoor is Renske bij Office Extensions aan het juiste adres: “de jongens hier kunnen hun kennis heel goed overbrengen. Slimme techneuten die met plezier over hun werk kunnen vertellen, dat werkt aanstekelijk.’

 

Zelda of Link?!

De ICT-branche groeit en er is steeds meer vraag naar vrouwen. Dat merkte Renske ook: “klopt ja, mijn vrouw-zijn was een pre. Dat was wel even wennen, maar op kantoor ben ik gewoon one of the guys, hoor. Ik doe niet voor ze onder qua mannenhumor en harde grappen.”

Nog even iets over Zelda en Link uit The Legend of Zelda dat Renske even recht wil trekken: “Ja veel mensen denken onterecht dat het personage met wie je speelt, Zelda is. Dat klopt niet: de prinses die gered moet worden, is Zelda. Het personage met wie je speelt, heet Link.” Waarvan akte!

Met wie Renske zich het meest identificeert? “Nou op kantoor ben ik absoluut Link, daar ben ik de reddende held,” lacht Renske. “Maar thuis ben ik toch meer Zelda, haha.”

Ook eens een potje tegen Renske op de Nintendo spelen? Dat kan! Bel en kom gerust eens langs om kennis te maken. Wie weet ben jij onze volgende Link!