Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam posuere varius magna, ut accumsan quam pretium vel. Duis ornare felis

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
(+44) 871.075.0336
ouroffice@cortex.com

Ontmoet: Jasper – Technisch Beheerder

Jasper heeft zich 100% op de ICT als service gestort. Hij begon als broekie dat op vrijdag patat haalde, ontgroeide zijn scooter, werkte heel hard om heel veel kennis op te doen en is nu onze top-technisch beheerder!

Jasper studeerde ICT maar wilde zo snel mogelijk aan de slag: “School hield alle ontwikkelingen binnen de ICT echt niet bij. Da’s niet gek, want de techniek verandert zo snel… Mijn stagebegeleider stuurde altijd de slimste jongens van de klas naar Office Extensions voor een stage. Ze sloeg mij over, dus regelde ik het zelf.” Jasper belde, werd uitgenodigd, maakte indruk en kon aan de slag, waarna een periode van 4 dagen werken en 1 dag school volgde.

“Op vrijdag scooterde ik na zo’n halve dag school langs de snackbar, scoorde zakken patat voor iedereen op kantoor en ja, dan waren mijn collega’s altijd super blij mij te zien, haha!” Dat is inmiddels zo’n 8 jaar geleden. Die scooter heeft hij inmiddels niet meer en patat is ook vervangen door gezondere voeding: “Nee, ik ga nu lekker op de fiets, veel beter voor het milieu en voor mijn conditie!”

 

Van de lange lijnen

Jasper is zo iemand die zich ergens helemaal op stort, zich helemaal vastbijt in zijn projecten. Het bedenken van een server-oplossing, de begeleiding van jonge IT-ers, een waterpolo-wedstrijd; hij gaat er helemaal in op. “Op kantoor zit ik 100% met mijn hoofd in mijn werk. Daarna moet ik echt even stoom afblazen: lekker hard trainen en echt elke dag!”

Dankzij zijn enorme focus is Jasper nu Technisch Beheerder: “Ik heb alle mogelijke cursussen en trainingen gedaan: MS certificeringen behaald, gespecialiseerd in Azure, Cisco kennis opgedaan… Nu komen mijn jonge collega’s bij mij met hun technische vragen,” vertelt Jasper. “Ik denk nu vooral mee over IT-oplossingen en over hoe die het beste werken voor mensen die ermee aan de slag moeten. Dus ik zit aan tafel bij klanten, bedenk een oplossing en ben dan van A tot Z betrokken bij het project. Niet alleen zolang als het loopt; ook terwijl en nadat ermee gewerkt wordt.”

“Bij grotere organisaties wordt een project na de ontwerpfase overgedragen aan team B of Z. Weg project, weg betrokkenheid, weg overzicht. Daar zou ik heel ongelukkig van worden. Ik zie altijd of wat ik heb bedacht, ook daadwerkelijk in de praktijk werkt. Hartstikke belangrijk. Voor mij en voor mijn klanten minstens zo.”

Behoefte aan meer grip op jouw ICT? Dan werkt een integrale aanpak met een Jasper aan het roer als een zonnetje! Neem contact op en we plannen snel een afspraak in.