Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam posuere varius magna, ut accumsan quam pretium vel. Duis ornare felis

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
(+44) 871.075.0336
ouroffice@cortex.com

Ontmoet: Daniël – Technisch Specialist Microsoft Cloud

Technisch Specialist Microsoft Cloud: een hele mond vol! Een leuke baan hoor: chef nieuwste technieken en toepassingen. Lees hier hoe Daniël jou helpt om het maximale uit het nieuwste op de markt te halen!

Daniël is onze Cloud Specialist. Oftewel, hij zit bovenop de allernieuwste ontwikkelingen wat betreft de cloud. En dat zitten we natuurlijk allemaal, maar aan Daniël de taak om niet alleen op de hoogte te zijn maar de nieuwe technieken (nog voor ze te koop zijn) in de vingers te krijgen. Wat betekent dat in de praktijk? Daniël vertelt: “Als er een nieuwe release wordt aangekondigd door Microsoft, schrijf ik me meteen in, krijg ik toegang tot een testomgeving en kan ik meteen freaken. De techniek is dan nog niet af, maar je ziet meteen hoe een nieuwe feature in elkaar zit. Kunt er meteen mee testen. Kijken hoe je het kunt implementeren in bestaande toepassingen waar onze klanten al mee werken. Meteen iets zelf mee bouwen, de vertaalslag maken naar een nieuw product of nieuwe dienst waar onze klanten lekker mee aan de slag kunnen.”

100% up to date, als eerste

En dan kom je wel eens een bug tegen, of loop je tegen iets aan: “Dus houd ik altijd alle fora bij waar releases worden besproken. Vaak zitten daar ook techneuten van Microsoft en cloud-freaks op zoals ik. Fijn voor hen om te weten waar wij techneuten tegenaan lopen. En fijn voor ons: je deelt kennis met het selecte groepje die up to date is en krijgt direct reactie uit eerste hand. Bijvoorbeeld dat er al een fix is voor in de officiële versie, of tips voor een work-around.”

Niet elke drie maanden alles omgooien

Voordat je een nieuwe toepassing kunt inzetten op de werkvloer, moet je de mogelijkheden maar vooral ook de beperkingen kennen. “Je wil klanten nieuwe technieken aanbieden die hen helpen lekkerder te werken. Maar je wil niet elke 3 maanden alles omgooien. Je wil juist doorbouwen op wat al goed werkt, vragen van te voren hebben beantwoord. Dan moet je wel weten dat zo’n nieuwe functionaliteit aansluit op bijvoorbeeld SharePoint. En je moet weten hoe arbeidsintensief het is om te installeren, oftewel wat het de klant uiteindelijk kost. Dan pas kun je goed adviseren.”

Security & Modern Workplace

Soms gaat het om totaal nieuwe producten, soms om een nieuwe functionaliteit. Daniël heeft 2 favoriete onderwerpen: Security en de Modern Workplace. “Security, ja, je hebt er haast een dagtaak aan op de voet te volgen hoe snel Microsoft op dat punt innoveert. Maar het moet ook wel: een traditionele virusscanner volstaat écht niet meer.” De nieuwste release waar Daniël in spanning op wacht is een nieuwe Defender ATP-functionaliteit: anti-thread-protection. En de Modern Workplace? “Dat is mijn paradepaardje als cloud specialist: alle Office 365 programma’s die je gebruikt, op 1 plek in de cloud. Eindelijk! Niet alleen je mail in de cloud, of alleen je documenten. Gewoon alles bij elkaar. We zijn er hard mee bezig dat in te richten voor onze klanten.” Een beetje van Daniël zelf, en een beetje van Microsoft!

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen het maximale uit nieuwe producten te halen? Neem contact op en we plannen snel een afspraak in.