Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam posuere varius magna, ut accumsan quam pretium vel. Duis ornare felis

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
(+44) 871.075.0336
ouroffice@cortex.com
 

Ontmoet ons team: Jasper

"Leuk om samen een complexe wereld toegankelijk te maken".

Ontmoet ons team: Jasper

Ontmoet Jasper, senior systeembeheerder bij ons sinds 2010. Hij begon als stagiair en ontwikkelde zich behoorlijk snel. Wat vindt hij van Office Extensions? Van zijn collega’s? En hoe gaat hij om met stress?
Lees het in dit interview.

Jasper: ik krijg ze nog wel aan het hardlopen.

Jasper is een waterpoloër, een hardloper, hij doet regelmatig mee aan triatlons: ‘Ik heb dat echt nodig’, zegt Jasper. ‘Ik zit heel veel achter schermen en via sport kan ik mijn fysieke energie kwijt. Ik maak dan ook mijn hoofd helemaal leeg. Sport is sowieso echt een ding in onze familie. We zijn allemaal nogal actief.’ Jasper is systeembeheerder bij Office Extensions. Al bijna 8 jaar: ‘Ik ben tijdens mijn opleiding al bij dit bedrijf begonnen. Was niet echt een stuudje. Integendeel. De lesstof was behoorlijk gedateerd. Dat kan ook niet anders, de ontwikkelingen in de ICT gaan zo snel, dat kan een school gewoon niet bijhouden. Dus ik verveelde me al snel. Pas toen ik hier stage ging lopen, ging de materie voor me leven. Als stagiair mocht ik helpen bij het monitoren van de centrale systemen: helpen de back-ups te controleren, enz. ‘

We groeien! En dus zoeken we een nieuwe collega die persoonlijk én met ons mee wil groeien. Iemand met ambitie, die graag klanten servicet en ook houdt van een geintje. Heb je interesse? Kijk dan snel verder naar de vacature Senior Systeembeheerder.

 

Van stagiair tot senior systeembeheer.

‘Toen ik na de stage weer terug naar school moest, ben ik parttime bij Office Extensions blijven werken. En echt, daar leerde ik veel meer dan op school. De praktijkomgeving inspireert en de collega’s zijn gewoon hele goeie coaches. Of ik toen veel fouten maakte? Zou kunnen. Mijn collega’s waren altijd standby en ze hebben me altijd het gevoel gegeven dat ik goed op weg was. Ik heb inmiddels heel wat aanvullende trainingen gedaan, heb diploma’s gehaald en ben nu senior systeembeheerder. Ja, op mijn 24ste. Je krijgt hier sowieso veel trainingen en cursussen. De laatste die ik volgde was Azure, het cloud computing-platform van Microsoft dat een groot aantal besturingssystemen, programmeertalen, frameworks, databases en apparaten ondersteunt. Het is heel snel, heeft veel opslag- en rekencapaciteit. Echt super. Ik sta natuurlijk nog aan het begin van mijn loopbaan. Ben nog jong. Dus je hoort nog van me. Haha’.

Teamwork werkt. 

‘De interessantste klussen vind ik complete migraties. Daar gaat altijd een aantal weken intensieve voorbereiding aan vooraf en dan is het een paar dagen echt knallen. Ja, vaak in een weekend. Zo’n bedrijf kan niet een paar dagen dicht. Dus dan zitten we vrijdag eind van de dag in de startblokken en nemen we het bedrijf met een speciaal team over: laptops innemen, emails en applicaties omzetten, de hele complete infrastructuur.

Dan komt het echt op teamwork aan, zo voelt het ook en het werkt heel fijn. Best spannend, want je kunt van alles tegenkomen. Maar het lukt altijd. Als op maandag de eerste medewerker van de klant zich meldt, is alles up-to-date en werkzaam. Het bedrijf heeft ongemerkt een stap in de toekomst gezet. Of ik mijn weekend dan niet mis? We wisselen het onderling met collega’s goed af en het voordeel is dat ik later wat extra vrije dagen kan opnemen.

We zijn een goed team hier. Lijken best een beetje op elkaar. Hoe weet ik niet precies, maar we houden bijvoorbeeld allemaal wel van een geintje. Dat heb je ook wel nodig. We werken hard en lopen tijdens het werk wel eens tegen problemen op die wat stress kunnen veroorzaken. Die stress lossen we dan onder elkaar vaak op met gekkigheid. Dat relativeert. Is leuk. We squashen ook wel eens samen. En ik probeer wat van die gasten aan het hardlopen te krijgen. Nog zonder resultaat. Maar dat gaat me nog wel lukken’.

Toegankelijkheid in een complexe wereld.

De kracht van ons bedrijf vind ik onze toegankelijkheid en snelheid. We hebben vaak met complexe materie te maken en horen dan van klanten dat ze blij zijn met onze heldere uitleg. Ja, daar worden we ook op getraind. Had laatst nog een 2-daagse training communicatie. Het is fijn als er in je geïnvesteerd wordt en merkt dat je er ook echt mee kan scoren. Of ik nog wensen heb hier? Nee, niet echt. Nou ja, we zijn wel een beetje een mannengemeenschap hier. Maar één vrouw. Waar blijven jullie, dames?’

Lars rond
Wil jij collega worden van Jasper? Bel of WhatsApp met Lars Molenaar op 06 11 487 899 of stuur een e-mail naar lars@office-extensions.nl. Lars vertelt je graag over de mogelijkheden bij Office Extensions!

 

Reacties van recruiters worden niet op prijs gesteld.

T.033-8881980